Το δαχτυλίδι ανά τους αιώνες

2019-12-09 21:28

Από την εποχή της αρχαίας Αιγύπτου οι άνθρωποι φορούσαν δαχτυλίδια, κάτι το οποίο ήταν πολύ συνηθισμένο. Τα δαχτυλίδια που φορούσαν τότε απεικόνιζαν σκαραβαίους και είχαν επάνω τους χαραγμένα ιερογλυφικά. Αυτά τα δαχτυλίδια συχνά απεικόνιζαν θρησκευτικά σύμβολα τα οποία ενσωματώνονταν στα δαχτυλίδια σύμβολα με δημοφιλή για την εποχή μοτίβα όπως φίδια, γεράκια και τα γνωστά σε όλους μας Αιγυπτιακά μάτια. Οι Αιγύπτιοι ήταν καταρτισμένοι χειροτέχνες που διακοσμούσαν τα από χρυσό και ασήμι κοσμήματα με ψηφιδωτές πολύτιμες πέτρες καθώς και άλλα υλικά όπως: Ιασπις , αμέθυστος , λάπις , γυαλί , και τα περνούσαν με ποικιλόχρωμα βερνίκια δίνοντας άλλο τόνο στο κόσμημα.

Οι ‘Ελληνες επίσης φορούσαν χρυσά κοσμήματα διακοσμημένα με στιγμιότυπα της ζωής ή δανείζονταν σχέδια από τη φύση όπως αστερίες και πεταλούδες.

Στην αρχαία Ρώμη ο νόμος επέβαλε σε όλους τους Ρωμαίους που γεννιόντουσαν ελεύθεροι να φορούν ένα δαχτυλίδι για να υποδεικνύουν την ανεξαρτησία τους. Οι Ρωμαίοι που ανήκαν στις υψηλές κάστες φορούσαν πάντα χρυσά δαχτυλίδια. Το έθιμο ήταν οι ελεύθεροι Ρωμαίοι να φορούν χρυσά δαχτυλίδια, οι απελευθερωμένοι σκλάβοι ασημένια και οι σκλάβοι φορούσαν σιδερένια δαχτυλίδια. Επίσης οι έγγαμες Ρωμαίες γυναίκες φορούσαν ως δαχτυλίδι γάμου μία βέρα διακοσμημένη με μικρά κλειδάκια που υποδείκνυαν τη θέση τους μέσα στην οικία.

Αργότερα στην ελληνιστική περίοδο τα πιο δημοφιλή σχέδια ήταν τα περιστέρια και ο έρωτας, δαχτυλίδια τα οποία φορούσαν συχνά και στα δέκα τους δάχτυλα!

Σχετικά με τα δαχτυλία του γάμου και του αρραβώνα. Τα διαμαντένια γαμήλια δαχτυλίδια ήταν δημοφιλή από το 1400 και οι χρυσές βέρες φοριώντουσαν πιο συχνά από ζευγάρια στον επόμενο αιώνα. Μέχρι τα μέσα του 1800 στη Γαλλία φορούσαν αφειδώς δαχτυλίδια και κοσμήματα που ήταν στη μόδα της εποχής, τα οποία ήταν στολισμένα με διαμάντια και πέρλες.

Το δαχτυλίδι ως κόσμημα είναι τέτοιο ώστε να συμπεριλαμβάνει εκατοντάδες αν οχι χιλιάδες από υψηλούς τύπους ειδικών χειροτεχνιών. Βέβαια τα χειροποίητα κοσμήματα εκτιμούνται ακόμα πιο πολύ, είτε είναι παραδοσιακά, είτε είναι πρότυπου βαθμού ασημένια κοσμήματα ή πιο περίτεχνα και ακριβά όπως διαμαντένια δαχτυλίδια γάμου ή αρραβώνων.

δαχτυλίδια δαχτυλίδια χρυσά δαχτυλίδια ασημένια δαχτυλίδια swarovski

 δαχτυλίδια τιμές δαχτυλίδια νεανικά δαχτυλίδια με καρδιά μονόπετρο δαχτυλίδι

Πίσω

Γυναικεία δαχτυλίδια σε καταπληκτικές τιμές